cultureel èn culinair genieten naast het Paradijs

tegeltjeOp zoek naar exclusiviteit en klasse? Wilt u iets unieks beleven? Houdt u van culinaire verrassingen van hoog niveau? Hebt u respect voor het verleden? Dan is party-restaurant ‘De Nieuwe Hoef’ de ultieme plek voor u. In het landgoed ‘Gorp en Roovert’ vlakbij Poppel en de Belgische grens ligt, temidden van een natuurgebied, een uit 1641 daterende tiendhoeve of spycarium, waar vroeger pachters uit de omgeving hun tiende deel van de opbrengsten van het land af moesten staan aan de landheer. Deze tiendhoeve biedt nu plek aan party-restaurant ‘De Nieuwe Hoef’, een exclusieve locatie die alleen toegankelijk is voor besloten gezelschappen van twintig tot honderdvijftig personen. Gastheer en gastvrouw Arjan van Eck en Liesbeth Kuhne verzorgen uw feestdag in de ‘Nieuwe Hoef’ die u doet wanen in het ‘Paradijs.’

Door Jan Stoel

De oprijlaan die naar ‘De Nieuwe Hoef’ leidt is majestueus en wordt omzoomd door een prachtige beukenlaan. U rijdt stapvoets over deze laan, u moet immers genieten van de omgeving. Groene weilanden, en de meanderende rivier de Ley, leiden u naar de oude tiendhoeve, die gelegen is naast het gebied dat door Johannes Goropius Becanus, de bekende Hilvarenbeekse geleerde die op 23 juni 1519 op ‘Gorp’ geboren werd, en door hem het Paradijs genoemd werd. Immers Adam en Eva zouden er gewoond hebben, zo gaat het verhaal. Becanus was onder meer geneesheer aan het hof van Karel V en lijfarts van Philips II. In restaurant ‘De Nieuwe Hoef’ hangt nog steeds het uithangbord van een herberg die tot 1911 daar in de buurt stond, en die ‘In het Paradijs’ geheten was. Vlakbij ligt ook het ‘leenhofke’ de Hoeve waar Goropius geboren zou zijn, en in een muur zijn een plaquette en Goropius’ buste ingemetseld. De inrichting van de Nieuwe Hoef is volledig authentiek en dateert van circa 1850.  In ‘den herd’ brandt een gezellig knapperig haardvuur. De laatste bewoonster (1964) van de hoeve was Anneke van Iersel. Haar keuken en ‘goeikamer’ zijn behouden gebleven, compleet met originele kasten, bedstee, fornuis en wandversieringen. Ieder voorwerp in de hoeve heeft zijn verhaal en dat verhaal geeft aan ieder feest een extra dimensie. Zo is bijvoorbeeld de verzwaarde balk te zien waaraan destijds de evenaar ter weging gehangen werd om zo de belasting te bepalen. En wat te denken van het uithangbord van de verbeelding van Adam en Eva in het Gorpse Paradijs, dat door Jac H. Naaijkens in 1893 werd geschilderd en werd gerestaureerd door de Beekse kunstschilder Janus Kluytmans in 1997?

boerderij_schild

Bourgondisch verfijnd

Het behoeft eigenlijk geen betoog dat feesten in een dergelijke ambiance een belevenis is, een ervaring die men niet gemakkelijk vergeet. Feesten doe je graag met de mensen die je kent. Dat betekent dat er op de feestdag geen anderen dan de genodigde gasten zijn. De inrichting van de hoeve maakt onderdeel uit van het feest. Er wordt vanaf de antieke fornuizen gekookt en geserveerd en de specialiteiten passen helemaal bij de entourage: speenvarken of lam aan het spit, een lopend diner, een Vlaams, Bourgondisch of klassiek buffet, de veelgeroemde Bourgondische bruidsijstaarten, een grand dessert. Allerlei arrangementen zijn mogelijk, van een ontvangst met bubbels of natuurlijk op zijn Brabants met koffie of thee, met heerlijke Bourgondische fruittaart tot allerlei feesten. Wij zijn er trots op dat we echt op maat kunnen werken. Wij verzorgen een feestdag en of -avond tot in de puntjes. Voor een jubileum, een personeelsfeest, een verjaardag of een bruiloft is men bij ons aan het goede adres. Wij bieden een totaalpakket. Echt alles is bij ons mogelijk, maar wel altijd in harmonie met de sfeer die we bij ‘De Nieuwe Hoef’ uitdragen: stijlvol en kwalitatief uitstekend. Onze buffetten zijn inmiddels befaamd. Wij werken uitsluitend met verse producten, zoveel mogelijk uit Brabant .

Vergaderen

Velen weten het niet, maar ‘De Nieuwe Hoef’ is ook dé plek bij uitstek voor ‘een dagje op de hei.’

Bedrijven en instellingen maken er in toenemende mate gebruik van om in de bovenruimte van de hoeve, die plaats biedt aan 25 personen, te vergaderen. Heerlijk om rustig te kunnen werken en de hectiek van alledag even achter je te laten, je te onthaasten.  Internetaansluiting, flap-overs en alle voor een vergadering benodigde materialen zijn aanwezig.  Indien gewenst zorgen wij voor een  heerlijke koffietafel ‘De Nieuwe Hoef’. Ons motto ‘één vreugde, verdrijft honderd zorgen’ is in dit geval van toepassing.

Vertoeven in ‘De Nieuwe Hoeve’ is een aparte ervaring.  Wij verzorgen een compleet verzorgd feest en willen een sfeervolle ambiance creëren.  Als dat gelukt is zijn ons gasten, maar zeker wij ook, tevreden”.